Büyük şehirlerde evler genelde küçüktür. İnsanlar küçük evlerden en iyi şekilde faydalanmak ister. Her alanı ve boşluğu tasarruflu bir şekilde kullanmak için çok fonksiyonlu olan mobilyaları tercih ederler.
Küçük olan evlerimizde dünyanın en sevimli varlıkları olan çocuklarımız içinde hem kullanışlı hem de fazla yer kaplamayan mobilyalar almak isteriz. Düzenli ve kullanışlı bir oda ebeveynin günlük işlerini kolaylaştırır.
Pratik mobilyalarla evlerin küçük olan odaları en verimli şekilde kullanılır. Çocukların yaşam ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılayabilecek şekilde tasarlanmış mobilyaları her ebeveynin önceliklerindendir.
Çocukların zevkine ve odanın ebatlarına göre tasarlanmış odadan hiçbir çocuk ayrılmak istemez. Böylece çocuklar odalarında daha fazla zaman geçirmek isterler.
Çocuk odasına ranza yapılacak ise yatakların altına çekmece yerleştirilebilir.
Yatakların boş olan sağ ve sol tarafları kitaplık olarak değerlendirilebilir. Çocuklar küçük ise yataklarının alt kısımlarına sürgülü çalışma masaları yapılabilir.
Günümüzde yapılan farklı tasarım çalışmaları ile hem gündüz hem de gece farklı konsepte kullanılan çocuk odaları tasarlanmaktadır.
Çocuk odaları küçük ve köşeli alanlar fazla ise dolaplar dönemeçli olarak yapılabilir. Buradaki amaç küçük olan alanı verimli bir şekilde değerlendirmektir.
Ayrıca dar mekânlar için seçilen çok amaçlı çocuk odalarının genişlik, yükseklik ve derinlik ölçüleri ergonomik olmalıdır. Kişinin odası ile olan uyumunu da sağlamalıdır.
Çok amaçlı çocuk odaları çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini de olumlu yönde etkiler. Çocuğun sahiplenmediği ve oynamadığı bir oda doğru dizayn edilmemiş demektir. Doğru seçilmiş olan çok amaçlı çocuk odaları çocukların özgüvenini geliştirdiği gibi farklı bir bakış açısı yakalamasını sağlar.
Çocuklar aynı alanda hem uyur, hem ders çalışır, hem oyun oynar ve hem de arkadaşları ile vakit geçirdiği için çok amaçlı eşyaların seçilmesi gerekir. Özellikle çocuk odası duvarları farklı amaçlarla kullanılabilecek uygun zeminlerdir.